1. Üniversitemiz Gülhane Külliyesi (Ankara) ve Hamidiye Külliyesinde (İstanbul) bulunan akademik birimlerin programlarına kayıt hakkı kazanan uluslararası öğrencilerin kayıtları 05-06-09-10-11 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılmaktadır.
  2. Hamidiye Külliyesi bünyesinde bulunan akademik birimlerin programlarına kayıt hakkı kazanan aday öğrencilerin kayıt işlemleri Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Külliyesi L Blok giriş katında yapılacaktır. 
  3. Gülhane Külliyesi bünyesinde bulunan akademik birimlerin programlarına kayıt hakkı kazanan aday öğrencilerin kayıt işlemleri yerleşmeye hak kazanmış oldukları akademik birimlerin öğrenci işleri tarafından yapılacaktır.
  4. TR-YÖS sınav sonucuna göre Üniversitemiz akademik birimlerin programlarına yerleşen öğrenciler basvuru.sbu.edu.tr sistemine girerek yerleştiği programa ilişkin kayıt kabul mektuplarını sistem üzerinden almaları gerekmektedir.
  5. Adaylar kayıt için tam teşekküllü resmi bir hastaneden, bu mesleği uluslararası standartlarda yürütmeyi engelleyecek fiziki, ruhsal ve bedensel engeli olmadığını belgeleyen heyet raporunu kaydolduktan sonra 31.12.2024 tarihine kadar getirmelerine müsaade edilmektedir.
  6. İngilizce Yeterlik Sınavı (İYS) (%30 İngilizce Programları Öğrencileri için) 24 Eylül 2024 tarihinde saat: 10:00’da yapılacak olup, Türkçe Yeterlilik Sınavı (TYS) 25 Eylül 2024 tarihinde saat: 10:00’da yapılacaktır.
  7. Lütfen kayıt için gerekli belgelerin çıktılarını kayda gelmeden önce alınız ve kayda gelirken yanınızda bulundurunuz.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

  1. Öğrencinin ilgili programa yerleştiğine dair kayıt kabul mektubu,
  2. TR-YÖS Sınav Sonuç Belgesinin aslı,
  3. Lise diplomasının veya geçici mezuniyet belgesinin aslı ile noter ya da Türk Dış Temsilciliklerinden onaylı Türkçe tercümesi (İngilizce ise tercüme istenmez.)
  4. Lise diplomasının Türk Liselerinden alınan diplomalara denk olduğunu gösteren, Türkiye Büyükelçiliği, Konsolosluğu ya da İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden alınacak “Denklik Belgesi.” (Denklik Belgesi olmayanlar için 31.12.2024 tarihine kadar müsaade edilmektedir.)
  5. Pasaportun kimlik bilgilerini ve geçerlilik süresini gösteren sayfalarının ve Türkçe tercümesinin noter ya da Türk Dış Temsilciliklerinden onaylı örneği (İngilizce ise tercüme istenmez).
  6. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının kararı gereği Üniversitemiz akademik birimlerin programlarına kayıt hakkı kazanan uluslararası öğrencilerden, kayıt sırasında geçerli kimlik belgesi veya geçerli pasaportu olmayan (pasaport süresi geçmiş olan) öğrenciler ile Türkiye’de yasal kalış hakkı bulunmayan uluslararası öğrencilerin kayıtları yapılmayacaktır.
  7. İkametgâh belgesi (Kayıt tarihinden itibaren bir ay içinde teslim edilmesi şarttır).
  8. Öğrenim ücreti bedelinin ödendiğini gösteren banka dekontunun aslı.
  9. Geçerlilik süresi en az 60 gün ve üzeri olan vize, vize muafiyeti veya ikamet izni.
  10. Altı adet 4,5 x 6 cm vesikalık fotoğraf, (son altı ay içinde, ön cepheden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır).
  11. Adaylar kayıt için tam teşekküllü resmi bir hastaneden, bu mesleği uluslararası standartlarda yürütmeyi engelleyecek fiziki, ruhsal ve bedensel engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu alması gerekir. (Heyet Raporunu 31.12.2024 tarihine kadar getirmelerine müsaade edilmektedir)
  12. Doğumla yabancı uyruklu olup daha sonra T.C. Vatandaşlığına geçen çift uyruklulardan Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği.
  13. Üniversiteye kayıt yaptıran yabancı uyruklu öğrenciler, ilk kayıt tarihinden itibaren üç ay içinde genel sağlık sigortası primini kendileri ödemek suretiyle genel sağlık sigortalısı olabilir.
  14. Üniversitemiz akademik birimleri bünyesinde bulunan programlara yerleştirilen öğrencilerin Dil Yeterlik Düzeyleri, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Yabancı Dil ve Türkçe Hazırlık Sınıfı Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi esaslarına tabii olup, aşağıdaki şartlar geçerlidir.

a. TR-YÖS2023 veya TR-YÖS2024 sınavı ile programlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler Dil Yeterlik Sınavı (YDYS)’ndan İngilizce için 100 üzerinden 60, Türkçe için C1 düzeyinde puan alanlar, zorunlu Yabancı Dil ve Türkçe hazırlık sınıfından muaf olurlar.

b. ÖSYM tarafından yapılan merkezi ulusal sınavlardan İngilizce için 60, Türkçe için C1 düzeyinde puan alanlar veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası sınavlardan Senatonun belirlediği puanı alanlar, zorunlu Yabancı Dil ve Türkçe hazırlık sınıfından muaf olurlar. 

15. Program tercih başvurusu, yerleştirme ve kayıt sürecinde gerçeğe aykırı beyanda bulunan, tahrif edilmiş, sahte, eksik ve yanlış belge sunanların başvuruları reddedilir. Bu adayların kayıtları yapılmış ise öğrenim gördükleri döneme bakılmaksızın iptal edilir. Eylem ve işlemleri suç teşkil edenler hakkında gerekli yasal işlemler başlatılır.