2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Üniversitemize kurumlar arası yatay geçiş başvurusu yapan adayların başvuruları, “Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” ve “Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Yatay Geçiş Yönergesi” hükümlerine göre değerlendirilmiş olup ilan edilen kontenjanlara başvurusu geçerli olan ve sıralaması yapılan öğrencilerin seçimi;

İlgili Yönergenin 13’üncü maddesinin (4)’üncü fıkrasında yer alan;” Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin 14'üncü maddesinin 6'ıncı fıkrasında belirtilen düzenleme ile aynı olacak şekilde sıralama puanı esas alınarak öğrencilerin ilan edilen kontenjanlara yerleştirmesi yapılır.  (13/06/2023 tarihli ve 19-05 sayılı Senato Kararı ile Değişik)”

İlgili Yönetmeliğin 14’ncı maddesinin (6)’ncı fıkrasında yer alan; “Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından yatay geçişte, yurt dışındaki aynı yükseköğretim kurumundan bir programın her bir sınıfına geçiş yapabilecek öğrenci sayısı o programın ilgili sınıfının yurt dışı kontenjanının yüzde 15’ini geçemez. Yüzde 15’in hesaplanmasında 1’in altındaki sayılar 1’e tamamlanır. Virgülden sonraki kısım 5’ten küçükse alttaki tam sayıya, 5 ve yukarısında ise bir üst tam sayıya tamamlanır. Bu kural yedek adayların belirlenmesinde de uygulanır.” hükümlerine göre yapılmıştır.

İkili protokol ile başka üniversitede eğitimini sürdüren tıp fakültelerinin (Adana, Bursa, Erzurum, İzmir, Kayseri ve Trabzon) 1., 2., 3. sınıflarına müracaat eden adayların başvuruları, ikili protokol yapılan üniversitelerin yatay geçiş mevzuatına göre değerlendirilmiştir.

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Yatay Geçiş duyurumuzda ilan edildiği üzere posta ve faks yoluyla yapılan başvurular işleme alınmamıştır.

Hamidiye Külliyemizdeki programlara kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri 27 Ağustos- 29 Ağustos 2024 tarihlerinde mesai saatleri içinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında yapılacaktır.

Gülhane Külliyemizdeki programlar ile Adana, Bursa, Erzurum, İzmir, Kayseri ve Trabzon Tıp Fakültelerine kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri 27 Ağustos- 29 Ağustos 2024 tarihlerinde mesai saatleri içinde fakülte / yüksekokulların öğrenci işleri birimlerinde yapılacaktır.

Kayıt İçin İstenilen Belgeler

  1. T.C.  Kimlik Kartı
  2. Kayıtlı olduğu Üniversiteden yatay geçişine engel bir durum olmadığına dair belge
  3. Adaylar Üniversitemizin Yatay Geçiş Yönetim Sistemine yüklediği başvuru evraklarının asıllarını kayıt esnasında teslim etmesi gerekmektedir. Evrakları eksik veya sahte olduğu tespit edilen adayların kaydı yapılmış olsa dahi kayıt işlemleri iptal edilerek Üniversitemizden ilişiği kesilecektir. 


Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları için tıklayınız...